29 maalis

Uusien edessä

Ei ole aprillipäivä eikä mikään, jos kirkkoherra ei vaihdu 1.4. Onneksi sekä väistyvä että uusi kirkkoherra ovat huumorimiehiä ja ymmärtävät tämän vitsiksi, ettei minulle käy kuin Oscar-gaalan juontajalle, joka sai (huonon) vitsin kerrottuaan litsarin naamalleen.

Mutta niin, Nokian seurakunnassa ollaan uuden edessä muutenkin kuin kirkkoherran vaihdoksen takia. Seurakuntaan haetaan toistakin johtajaa, talousjohtajaa. Luulisi houkuttelevan hakijoita, kun tilinpäätös viime vuodelta on reilusti plussan puolella.

Tuota tulosta ja tulevia vuosia toki ”varjostaa” kiinteistöhanke, uusi seurakuntatalo Yrittäjäkadulle. Talous on hyvässä jamassa, mutta ei niin, että ilman lainaa selvittäisiin uuden rakentamisesta. Mutta mikä mahdollisuus päästä vaikuttamaan rakentamiseen, päästä vaikuttamaan Nokian uudistuvaan kaupunkikuvaan.

Korona on hellittänyt otettaan niin, että toiminta on saanut luvan pyöriä normaalisti terveysturvallisuus huomioiden. Ja ihmiset haluavat osallistua. Nokian kirkossa järjestettyyn hyväntekeväisyyskonserttiin Ukrainan hyväksi osallistui kirkon täydellinen väkeä. Tilaisuutta juontanut pastori Timo Uotila unelmoi, että tästä voisi tulla uusi tapa, että kirkko olisi joka sunnuntai täynnä ja yhteislaulu raikuisi yhtä komeasti.

Loppuvuodesta, marraskuussa, on seurakuntavaalit. Uudet valtuutetut aloittavat uuden vuoden ja toimintakauden. Ehdokasasetteluvaihe on alkanut ja jatkuu aina 15.9. asti. On hyvin aikaa miettiä, olisiko tässä itse kullekin uusi mahdollisuus vaikuttaa seurakunnassa.

Palmusunnuntain alla torstaina 7.4. ilmestyy uusin Valo-lehti. Valon lukijat pääsevät tutustumaan vs. kirkkoherra Mikko Sulanderiin ja kuulevat uudesta tavasta toteuttaa lähimatkailua. Lehti jaetaan Nokian Uutisten peittojakeluna talouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa. Sen voi lukea myös sähköisesti ja on saatavilla seurakunnan toimipisteistä.

Tätä kirjoittaessa aurinko paistaa kirkkaasti. Uusi päivä, uudet kujeet.

Anu Heiskanen, tiedottaja, joka tykkää uusista asioista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.