23 maalis

Turha yrittää, huijarit

Saunan jälkeen maanantai-iltana tuli ensimmäiset viestit, että jotain outoa tapahtuu Nokian seurakunnan nimissä. Facebookissa Nokian Seurakunta -niminen yksityisprofiili pyytää kaveriksi, rekisteröitymään ja lopulta pankkitilin numeroa! Viestinnän yksikkö, avuliaat tykkääjämme ja naapuriseurakunnan tiedottaja alkoivat toimia.

Seurakunnan nimissä oli siis tehty valeprofiili tietojen urkkimistarkoituksessa. Kuinka kukaan viitsii olla tuollainen?

Jaoimme varoituksia ja ohjeita Facebook-sivulle, ihmiset ilmiantoivat huijarin profiilia ja Facebookiin lähetettiin ilmoitus tekijänoikeusloukkauksista. Ennen puolta yötä valeprofiili oli poistettu. Emme ole kuulleet, että huijari olisi vähäisimmässäkään määrin onnistunut tavoitteissaan. Ähäkutti.

Onneksi kaikki meni nopeasti ja hyvin, ja vaikka ei olisi mennyt, päällimmäiseksi tästä stressaavasta tapauksesta jää hyvä mieli; miten nopeasti, ihanasti ja yhteisvastuullisesti huolehdittiin toisistamme.

Paastokalenterissa tämän päivän kohdalla lukee:

”Rukoile niiden ihmisten puolesta, joiden puolesta et haluaisi rukoilla.”

Tiukkaa tekee eilisen rumban jälkeen, mutta lupaan yrittää.

Anu Heiskanen, tiedottaja, joka pyyhkii hikeä otsaltaan

Ps. Yleispätevät ohjeet yhteisöjen sivujen huijausyrityksille:

  • Nokian seurakunnan Facebook-sivu ei ikinä pyydä luovuttamaan henkilötietoja eikä rekisteröitymään mihinkään sivulle.
  • Arvonnoissa ilmoitamme aina Facebookissa julkisesti voittajan.
  • Jos joku ehtii antaa tietonsa valesivulle, tulee tehdä sähköinen rikosilmoitus poliisin nettisivuilla www.poliisi.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.