29 heinä

Riparitavoitteita ja niiden toteutumista

Oleellinen osa nykyrippikoulua on yhteinen tavoitteiden asettaminen. U7-riparin nuoret rakensivat tavoitteensa neljään kokonaisuuteen: 1. Hyvä leiri, 2. Hyvä olla yhdessä, 3. Ripari saadaan hoidettua, 4. Minä ja Jumala.

Seuraavassa vaiheessa mietittiin, mitä pitää tehdä, jotta tavoitteisiin päästäisiin. Tällaisia ajatuksia syntyi: olla mukana, kuunnella toisia, olla avoin, olla oma itsensä, ottaa kaikki mukaan, uskaltaa sanoa omat mielipiteet, katsoa avoimin mielin asioita, joihin ei välttämättä usko.

Riparin lopussa on aika arvioida tavoitteiden toteutumista. `Oli kiva viikko, ehkä elämäni paras´. Tämän kertoi moni. Yhdessä oli hyvä olla, turvallisesti omana itsenään. Tavoitteet 1. ja 2. siis ok. Kolmaskin kunnossa – ripari saatiin hoidettua jokaisen kohdalla niin, että konfirmaatioon mennään hyvällä mielellä.

Siitä neljännestä tavoitekorista `Minä ja Jumala´ joitain poimintoja nuorten viimeisistä oppimispäiväkirjoista:

  • Olen oma osani seurakuntaa. Minut on kastettu ja Jumala ei hylkää minua ikinä.
  • Jumala ei katso ihmisen menneisyyteen, vaan antaa uuden mahdollisuuden.
  • Jumala ei katso niitä virheitä, joita itse itsessäni näen, sillä minä riitän ja olen Jumalalle täydellinen ja ainutlaatuinen.
  • Jeesus lunasti meidät ja on vapahtaja.
  • Olen oppinut rukoilemaan ja siitä tulee varmasti osa omaa arkea.
  • Olen ainutlaatuinen ja just hyvä.
  • Seurakunnassa on ok olla erilanen.
  • Ihan sama mitä muut sanoo, niin olen ainutlaatuinen ja sellainen ihminen, jota rakastetaan.
  • Olen oppinut, että vaikka en itse rakastaisi itseäni, eivätkä muut, on aina joku, joka rakastaa. Olen ehkä arvokas. Ehkä sittenkin uskon.

Tavoitteiden toteutumisen eteen tehtiin toki töitä parhaalla osaamisellamme ja jaksamisellamme, mutta oikeiden asioiden tuleminen todeksi on silti ihme, jota voi vain ihmetellä ja josta voi vain kiittää.

Hiljaisen hämmentyneenä U7-riparin viimeisenä yönä ajatuksia kirjasi

Timo Uotila, pastori

Yksi kommentti kirjoitukseen: “Riparitavoitteita ja niiden toteutumista

  1. ”Ehkä elämäni paras viikko” todentuu vastauksissa.Opeteltu kiitollisuutta itsestä,lähimmäisistä, erilaisuudesta, Jumalan huolenpidon alla.Hyvää elämän matkaa nuoret!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.