06 touko

Kotona kirkossa

Tietokone auki, klikkaus Nokian seurakunnan nettisivuille, odottelua YouTube-kanavan avautumisesta, näkymä Siuron kirkon alttarista – jumalanpalvelus alkaa.

Kotikirkkoni ikkunasta avautuu näkymä Pyhäjärvelle, jossa tänäänkin muutama rohkea veneilijä on jo liikenteessä. Eilisen kevätsateen seurauksena rannan puut alkoivat heikosti vihertää. Levollinen järvimaisema on oivallinen tausta hartaalle virrenveisuulle.

Lassi-papin rauhallinen olemus ilmestyy tietokoneen ruudulle. Keskityn kuuntelemaan.

Taas kerran ihmettelen, millaisia moniosaajia seurakunnan työntekijöissä onkaan. Jumalanpalvelusta elävöittämään syntyy omin voimin myös vaikuttavaa musiikkia.
Ja omin voimin on tehty tämä mahtava digiloikkakin, joka on mahdollistanut meille seurakuntalaisille kokea yhteisöllisyyttä kokoontumiskielloista huolimatta.

Pääsiäisviikon nettitoteutukset tempaisivat mukaansa. Koskaan aiemmin en ole niin aktiivisesti osallistunut pääsiäisviikon tapahtumiin. Kiirastorstain ehtoolliskirkkokin oli vaikuttava, vaikka ehtoollista en päässytkään nauttimaan. Pääsiäissunnuntain jumalanpalvelukseen osallistui kanssani yli 80 seurakuntalaista.

Seurakunnan työntekijät ovat tuottaneet muutakin hengellistä elämää ja yhteisöllisyyttä tukevaa materiaalia nettisivuille. Veikkaisin, että näillä luovilla ratkaisuilla on saavutettu yhteys sellaisiinkin seurakuntalaisiin, jotka eivät aktiivisesti osallistu seurakunnan tilaisuuksiin.

Taitaapa käydä niin, että kun poikkeusoloista siirrymme uuteen normaaliin, seurakunta toimii sekä livenä että verkossa. Ainakin Nokian seurakunnassa on valmius näin toimia.

Tuija Kiiskinen
kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.