29 tammi

Sekametelisoppaa ja Yhtä matkaa

Meidän seurakuntamme on jokaisen yli 23 000 seurakuntalaisen seurakunta, se on luovuttamaton lähtökohta ja kun kerran me yli 23 000 nokialaista olemme todella kirjava joukko, on seurakunnan elämäkin hyvin kirjavaa. Meillä jokaisella on houkutus ajatella, että seurakunnan elämä on hyvää oikeaa silloin, kun se sopii minun ajatuksiini / elämäntilanteeseeni / uskoni ilmaisuun / arvoihin ja niin edelleen. Tähän odotukseen on tietenkin oikeus, mutta samalla seurakunnan elämän tulee olla myös sellaista, mikä resonoi jotenkin tuon toisen ehkä kovinkin erilaisten ajatusten / elämäntilanteen / uskon ilmaisun / arvojen ja niin edelleen kanssa. Siksi seurakunnan arki on melkoinen sekametelisoppa.

Tämä sekametelisoppa on vahvasti ja koko kirjossaan näkyvillä Seurakuntaviikolla Yhtä matkaa 2.-9.2.

Sunnuntaiaamuna kirkkoon sukupolvien messuun (tilaa siis kaikille sukupolville vauvasta vaariin) aloittamaan Yhteisvastuukeräystä ja tuomaan lapset leikkimään uudessa ihanassa leikkikirkkopaikassa, illalla iltamessuun, missä kuuluu vahvana seurakuntamme nuorten ääni (mutta ei ole mitenkään rajattu vain nuoria varten) ja Kristus – sana ja ehtoollinen – on tietenkin läsnä. Kirkossa tapahtuu myös jokaisena arki-iltana: lauletaan virsiä ja hengellisiä lauluja ja riparilauluja sekä tutusti, että tuoreesti, tutustutaan työhön maailman toisella puolella ja kuullaan hyvää raamattuopetusta.

Torilla tavataan keskiviikkona soppaa syöden, ihmisiä tavaten, laulaen yhdessä ja myös kuunnellen seurakuntalaisten käyttöön laitettuja lahjoja Välke-ryhmän ja Tomi Markkolan toimesta. Papit ovat raivanneet kalentereitaan voidakseen olla paljon liikkeellä kaupungilla – jos näet kahvilassa papin pantapaidassaan, tule juttusille! Kahvia ja hyvää seuraa on tarjolla tietysti myös Kulmakivessä. Seuroja, perheiden iltoja, piirejä, yhteisvastuukeräystä, lopulta Mukkelismakkelis-talvitapahtuma Urhatussa, jonne hyvä Jumala näyttäisi säätiedotusten mukaan antavan jopa lunta! Viikon koko kattaus netissä.

Tee tilaa kalenteriisi ja tule mukaan sellaiseen seurakunnan elämään, mikä tuntuu omalta ja tule mukaan katsomaan sellaistakin, mikä ei tunnu omalta. Ole uteliaan valmis hyviin asioihin, sillä kansankirkollisen sekametelisopan kirjavuudessa kaikki toiminta, kaikki seurakunnan elämä on kuitenkin kulkemista Yhtä matkaa, samaan suuntaan.

Timo Uotila, pastori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.