11 kesä

Kesätoimisto

Toukokuun viimeisinä päivinä seurakunnan toimistotalossa käy kuhina; muualla toimistoaan pitävät käyvät tuomassa kirkkoherralle allekirjoitettavaksi turvallisuusasiakirjoja leirejä varten, kirkkoherranvirastosta selvitetään rippikoululaisten kirkkoon kuulumisia, taloustoimistosta pyydetään apua laskujen maksussa, tuodaan ja haetaan tarvikkeita, pidetään palavereja, valmistaudutaan.

Valmistaudutaan kesäkauteen. Leirit, retket ja muut kesätapahtumat vievät työntekijät Urhattuun ja muihin toimitiloihin sekä vallan Nokialta poiskin. Osa jää kesälomille. Kesäkuun alussa toimistotaloon laskeutuu outo hiljaisuus. Toukokuun viimeisen ja kesäkuun ensimmäisen päivän välillä on huikea ero.

Seurakunnan toiminta on jaksottunut syys-, kevät- ja tähän kesäkauteen, joista viimeksi mainittu poikkeaa muista selkeästi. Viikkotoiminta on tauolla, leirit, retket, yms. ja lomat on päällä. Voi olla, että työkaveria, jota normaalisti tapaa viikoittain, ei kesällä tapaa lainkaan.

Kesän toiminnoista (kuten kaikesta muustakin seurakunnassamme tapahtuvasta) löytyy tiedot seurakunnan nettisivustolta. Monenmoista on. Esille nostaisin Nokialla ensimmäistä kertaa järjestettävän Nokian vanhat talot -tapahtuman ensi sunnuntaina 16.6.2019. Seurakunta sai keväällä kaupungin järjestäjiltä kutsun ja osallistuu esittelemällä kyläkirkot Tottijärvellä, Pinsiössä ja Siurossa.

 

Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.