31 loka

Silmukoita

Minun mummoni, Maria, teki elämäntyönsä ompelijana. Joka kerta tämän sanoessani ajattelen, että kuinka voikin omena pudota kauas puusta. Hänen perillisensä eivät vielä kolmannessakaan polvessa ole perineet käsitöiden tekemisen taitoa. Mutta mummo osasi. Vaatteita valmistui myyntiin, korjattavaksi ja omaan käyttöön. Vapaa-ajallaan mummo virkkasi valtavat määrät pöytäliinoja, verhoja ja sängynpeitteitä. Kuinkahan monta miljoonaa silmukkaa hän elinaikanaan teki?

Muutama vuosi sitten syksyn tällä lailla ollen pimeimmillään, päätin, että osaanhan minä nyt villasukat neuloa. Ostin lankaa ja vyötteen ohjeen mukaan neuloen onnistuin. Olen sittemmin tehnyt aika monet sukat. Ihan perussukat, kuvioihin ja muuhun hifistelyyn en pysty. Kuvassa uusimmat tuloillaan olevat jämälankasukat.

Käsitöiden tekemistä on perinteisesti harrastettu myös seurakunnassa, omaksi iloksi tai hyväntekeväisyyteen. Montakohan miljardia silmukkaa on osaavissa käsissä neulottu ja virkattu ja kudottu kirkon olemassa olon aikana?

Nokian seurakunnassa on tänä syksynä kaksi käsityöpainotteista tapahtumaa, Neulekahvila ja Neulekirkko. Sanoja napsauttamalla saa lisätietoa.

Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.