11 loka

Loppusuora

Olo on kuin 10 000 metrin juoksussa, kun kello on kilissyt ja viimeisen kaarteen jälkeen aukeaa loppusuora. Tai jos oikein rehelliseksi ryhdytään, niin olo on kuin 3 000 metrin estejuoksun loppusuoralla. Matka ei ole ollut loputtoman pitkä, mutta kieltämättä sen varrelle on osunut useampikin este. Yhtäkaikki, ne on ylitetty, vielä pari edessä ja sitten maali eli vaali.

Seurakuntavaaleihin on valmistauduttu eri tavoin eri yksiköissä, mutta jo yli vuoden ajan. Nyt työ alkaa tuottaa tulosta; ehdokkaat on kuvattu, ehdokasluettelot ovat valmiit, nettisivut on päivitetty, vaalitoimitsijat on saatu, vaalimainoksia suunniteltu ja toimitettu (ennakkoäänestysviikolla 6.–10.11. kannattaa tiirailla bussin kylkiä ja valomainostauluja), laskentajärjestelmään on syötetty tiedot (enää puuttuu vaalin tulos, joka selviää vaalipäivänä 18.11.), vaalilehti on viime silausta vaille valmis painoon.

Riippuen asuinalueesta vaalilehti jaetaan joko 30.10. tai 1.11. peittojakeluna jokaiseen nokialaiseen talouteen, jossa ei ole mainoskieltoa. A-osassa on yleistä tietoa seurakuntavaaleista. B-osa on nokialaisten omaa asiaa. Lehden ulkoasu mukailee vaalien tunnusta #minunkirkkoni. Minusta hyvin onnistuneesti.

Niin, sitten äänestämään. Itse äänestään ilman muuta, ja aion houkutella muutakin porukkaa tekemään samoin. Siinähän olisi yhdelle illalle ohjelmaa, että kävisi kavereiden kanssa äänestämässä ja viettäisi päälle vaalivalvojaiset. Kun ei niitä maakuntavaalejakaan tullut…

Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.