10 elo

Huh, hellettä

Jos ennusteet pitävät paikkansa, tänään on tämän kesän viimeinen hellepäivä. Niitä onkin ollut reippaasti yli 50. Aika paljon henkilölle, jonka elämä vaikeutuu lämpötilan noustessa yli 20 asteen. Minulle tämä kesä on ollut piinaava ja raastava.

Kesä on ollut piinaava ja raastava fyysisesti, mutta myös psyykkisesti. Minua pelottaa. Pelottaa ilmastonmuutos ja sen mukanaan tuomat ongelmat. Onko mitään enää tehtävissä? Karuimmat veikkaavat, että ei ole ollut enää aikoihin.

Sunnuntain tekstit puhuvat itsensä tutkimisesta. Tänä aikana omat ajatukset kääntyvät miettimään omaa asennetta ja elämäntapaa. Voinko minä tehdä jotain ja olisiko siitä hyötyä isommassa mittakaavassa? Me ihmiset olemme pystyneet vaikka mihin, emmekö pysty pysäyttämään tätä huolestuttavaa kehitystä?

Jostain vielä jaksaa nostaa päätään toivon näkökulma, että jos sittenkin. Me kaikki, yhdessä.

Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.