06 maalis

Juhlapäivä

Tänään on kulunut 30 vuotta siitä, kun ensimmäiset naiset vihittiin papeiksi. Tuolloin pappisvihkimyksen sai kaikkiaan 94 naista. Monin paikoin on vietetty juhlia, ja se on hyvä, juhlaan on aihetta. Itse ajattelen, että tämä juhlimisen aihe toteutuu myös ja vahvasti arkena, arjen työssä.

Nokian seurakunnassa työskentelee tällä hetkellä kymmenen pappia, heistä kuusi on naisia. Osalla on tänään vapaapäivä, toiset ovat erilaisissa työtehtävissä. Ollaan mukana kerhoissa ja piireissä, vieraillaan laitoksissa, tehdään kirjallisia töitä ja suunnitellaan tulevia rippikouluja ja muuta toimintaa. Viikonloppuisin kaikki papit tekevät toimituksia; kastavat, vihkivät, hautaavat ja toimittavat messuja. Papin työ on monipuolista ja monella tavalla he ovat, saavat olla, mukana ihmisten iloissa, suruissa ja siinä arjessa.

Juhlan rinnalla, kaikkien piispojen ollessa miehiä, kulkee ajatus, jonka Kirkon tutkimuskeskuksen tutkija Maarit Hytönen on muotoillut (Kirkonkello 10.11.2015) näin: ”Katseet kääntyvät väistämättä kirkkoon työnantajana: Miten sukupuolten välisen tasa-arvon toteutuminen kaikissa tehtävissä on otettu huomioon kirkossa? Kannustetaanko naisia hakeutumaan johtotehtäviin ja annetaanko heille vaalisijoja? Voisiko hyvä tyyppi olla kirkossa pojan lisäksi myös tyttö?”

Onnea, ja voimia, matkaa on vielä taittamatta.

Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.