11 joulu

Rytmit kohdillaan

Minä en osaa laulaa. En sitten niin yhtään. En pysy nuotissa. Enkä rytmissä.

Varmaan tästä johtuen en pidä yhteislauluista enkä laula, vaikka kuinka kehotettaisiin. ”Ei se haittaa, jos ei osaa laulaa.” Minua haittaa! ”Äänellään se variskin laulaa.” Mutta minä en, haluan kunnollisen, kauniin, kirkkaan lauluäänen! ”Laulat mukana vaan.” Ei se, kuulkaa, niin mene!

Tällaista tämä on aina ollut. Kun opiskeluaikana ryhmässä suunniteltiin esitystä laitosvierailuun, lauluista puhuttaessa yksi totesi lakonisesti: ”Anun ei tartte laulaa”. Kun rippikoulussa laulettiin iltalaulua nukkumaan menijöille, entinen työkaveri pisti sormet korviinsa, etten sekoittaisi hänen laulamistaan. En ihmettele kumpaakaan.

Näistä johtuen onkin sitten perin omituista, että kerran vuodessa osaamattomuuden tuska unohtuu. Vaellan kirkkoon into piukassa ja yhdessä satojen muiden kanssa laulan joululauluja sydämen kyllyydestä kovalla äänellä. (No, sanottakoon, että valitsen reunapaikan, josta voi hiemaan viistoon kajautella.) Kauneimmat Joululaulut tempaisee mukaansa. Kun koko kirkko raikuu, oma laulu ei erotu. Saan olla osa muita, jotka vaan laulavat ja laulavat. Se on ihana tunne.

Kuvaa klikkaamalla lisätietoja:

Nokialla Kauneimmat Joululaulut lauletaan:
Ma 11.12. Pinsiön kirkko klo 18. Pinsiön mieskuoro ja nuoria pinsiöläisiä muusikoita.
Ti 12.12. Maurin srk-talo klo 18. Raittiusseura tarjoaa torttukahvit klo 17.30.
Ke 13.12. Helluntaiseurakunnan sali klo 13.
Ke 13.12. Linnavuoren srk-talo klo 18. Lasten kauneimmat joululaulut.
Su 17.12. Nokian kirkko klo 15. Lasten kauneimmat joululaulut.
Su 17.12. Suoniemen kirkko klo 15. Pia Vilermo, huilu.
Su 17.12. Tottijärven kirkko klo 17. Pia Vilermo, huilu.
Su 17.12. Siuron kirkko klo 17. Naiskuoro Nota Bene.
Su 17.12. Nokian kirkko klo 18. Sarastus-kuoro.
Ma 18.12. Ravintola Aino ja Reino klo 19.
Ti 19.12. Siuron Koskibaari klo 19.
Ke 20.12. Vihnustulet klo 19. Järjestää Nokian srk, Nokian kaupunki, Reserviläiset ja Tuuliharjun miehet -kuoro.

Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.