17 marras

Kotitoimistokissa-Jojon opetuksia

Minulla on kotitoimistossani laiskan pulskea ”apulainen”, kissa nimeltä Jojo. Jojo on 13,5-vuotias maatiaiskissa pienellä norjalaisen metsäkissan mausteella. Luonne on leppoisa ja ystävällinen, ollenkaan unohtamatta kissamaista arvokkuutta.
Jojolla on pääsääntöisesti hyvä olla ja se kehrää joskus nukkuessaankin. Ruokahalunsa se ilmaisee naukumalla kovaan ääneen: ”VAU – VA” ja kun syömisen jälkeen siltä kysytään, oliko ruoka hyvää, se vastaa: ”OLIOLI”. Uskokaa pois, Jojo osaa puhua ihmisten kielellä.
Jojo on opettanut ihmisväelleen monia asioita; miten lempeä käytös tai toisaalta määrätietoinen naukuminen edistävät omia etuja ja toisten palveluhalukkuutta, miten tärkeää on aika-ajoin painautua toista vasten ja hyristä siinä hetki, miten ilman ulkoilevia kissoja rotat valtaisivat meidänkin asuinalueen (yäk). Jojo on myös toiminut terapeuttina milloin kellekin ihmisrievulle.
Jojo – kuten ymmärtääkseni kaikki kissat – tietävät, miten tärkeää nukkuminen on. Ja myös sen, että kun nukkuu hyvin, on tarvittaessa heti valpas ja valmiina, jos vaikka jääkaapin ovi käy ja kuuluu avattavan leikkelerasian ääni. Jotain tällaista Jumalakin tarkoittanee, kun Hän kehottaa meitä: ”Valvokaa!”


 

 

 

 

 

 

 

 

Nukutaan hyvin, että jaksetaan valvoa.
Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.