13 touko

Hyviä asioita

Maailma on sotkuinen ja vaikea paikka. Kaikki tuntuu romahtavan ja kaikelle pitäisi yrittää tehdä jotain, mutta kun ei osaa…

Ja sitten maailma on hyvin yksinkertainen. 48 km fillarin selässä vetämässä joukkoa tavallisia, erilaisia, omanlaisiansa, oikeanlaisia, ihmisiä kirkkopyöräilyssä. Mukavaa tasamaata hyvässä maisemassa, ylämäkiä, jotka meinaavat olla liikaa ja ovat sittenkin vain tarpeeksi. Sen verran ponnistelua, että on hyvä pysähtyä välillä.

Viimeisenä pysähdyspaikkana Pitkäniemen kirkko ja siellä ihan lopuksi laulettiin Suvivirsi. Seurakunnan työntekijänä sitä miettii, voiko/sopiiko/kehtaako laulattaa virttä ja sitten yksi pyöräilijä kertoo, kuinka reissun huipentuma oli, kun SAIMME laulaa Suvivirren.

Pyörän selässä maailma on ymmärrettävän ja selkeän näköinen, kauniskin. Se voi olla illuusio, mutta yhtä hyvin juuri se voi olla totta, todempaa totta kuin jokin muu tosi.

Kaiken kaikkiaan minulla oli hyvä päivä Kirkkopyöräilyssä Pyhäjärven ympäri. Papinpaidassa, vaikka oli vapaapäivä ja papinpaidan päällä Kaupin Kanuunoiden ajopaita, koska pyöräily vaan on niin oikea asia.

Timo Uotila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.