27 helmi

Jumala, parta ja rippikoulu

Jumalan luovuttamattomin ominaisuus on parta. Tähän päädyimme, kun kokosimme ajatuksia siitä, millainen Jumala on. Parta oli eniten esiintyvä ominaisuus. Jumala ja joulupukki ovat liki sama asia muutenkin kuin parran puolesta: molemmat vahtivat meidän elämäämme, molemmilla on lista oikeista ja vääristä teoista, johon tuon vahtimisen perusteella piirretään rasteja. Molemmat palkitsevat kilttejä ja rankaisevat tuhmia.

Meidän rippikoulukirjamme (Ihan Sama) toteaa: ”Joku on sanonut, että rippikoulun tehtävä on pudottaa tuo ukko pois pilven päältä. Tämä tarkoittaa omien mielikuvien muuttumista joulupukki-Jumalasta syvemmäksi, monipuolisemmaksi ja rikkaammaksi.” Kyse on siis lapsen jumalankuvan kasvamisesta aikuisemmaksi.

Pilviukko

Näissä merkeissä me tämän viikon teemme töitä (ja pidämme myös lystiä) rippileirillä. On minulla hieno homma, tosin välillä meinaa väsyttää!

Timo Uotila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.