19 joulu

Tähtiä kirkossa

kirkko-ja-tahdet

Tervetuloa kirkkoon! Meitä on täällä lastenohjaaja, joka tekee tietenkin työtä lasten kanssa. Täällä on suntio, jonka hommana on pitää kirkko kunnossa ja kauniina. Kanttorimme soittaa ja laulaa ihan työksensä ja sitten esittelee pappi itsensä, pukee vielä arvokkaat papin kirkkovaatteet päällensä.

Tärkeimmät henkilöt on vielä esittelemättä. Teidän päiväkodistanne on tämän niminen ryhmä ja teillä tuomisena oma tähti. Ja sitten vielä tämän niminen ryhmä, vilkuttakaa tekin! Ja uusia ryhmiä ja uusia tähtiä, etukäteen isolla vaivalla ja rakkaudella valmistettuja.

Adventtikynttilät syttyvät, pienet kirkonkellot soivat pienten soittajien toimesta, `Joulupuu on rakennettu´ kajahtaa. Sitten päästään ensimmäiseen tähtilauluun. Kanttorin etukäteen toimittaman äänitteen avulla on ehditty opetella pikkuisen, mutta todella komeasti kaikuu vasta kertosäe: `Loistaa loistaa tähti tuo taivaallinen´ samalla kun sadat sormitähdet vilkkuvat kirkon kattoa kohti.

Ronja-keppinukke touhottaa paikalle myöhässä – kuten niin usein ennenkin! – ja hänenkin tähtensä löytää paikkansa päiväkotiryhmien tähtien vierellä. Tähtien myötä kerrotaan Betlehemin tähdestä ja kerrotaan Joosefista ja Mariasta ja kerrotaan kuninkaasta, joka olikin erilainen kuningas, pieni lapsi eläinten ruoka-astiassa.

Sitten vielä pyydetään Jumalaa siunaamaan koko maailmaa ja meitäkin, kiitetään joulutähdestä ja kiitetään Jeesuksesta. Lopuksi sanomme Aamen. Ronja-nukelle tulee jo kiire jatkaa matkaa, pappi ehtii sentään siunata lapset ja siiten kirkon urut puhkeavat soimaan ja laulamme jouluvirren.

Kun metrin molemmin puolin oleva kirkkokansa lähtee takaisin odottaviin linja-autoihin, on pappi taas kerran hämmentynyt, että ihan työkseen saa tehdä näin mahtavia asioita. Viettää oikeasti juhlaa, tämän joulun alla seitsemän päiväkodin yli viidensadan lapsen ja aikuisen kanssa.

Ja ne tähdet löytyvät jouluna Nokian kirkosta, kaikki yli sata tähteä!

Timo Uotila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.