24 loka

Aleppon kellot ja rukoilijoiden joukko

Nokian kirkon kellot ovat soineet monien muiden kirkonkellojen mukana Aleppon uhreille. Tänään vietimme viimeisten kellojen myötä rukoushetkeä kirkossa.

Me rukoilimme kirkon meille tähän hetkeen tarjoamien sanojen myötä:

”Elämän ja kuoleman Jumala, olemme kuulleet kirkonkellojen soivan surua ja pelkoa. Anna sodan keskelle toivo paremmasta, anna lohdutus, anna rauha.Herra, armahda!

Yhteyden ja laupeuden Jumala, olemme kuulleet kirkonkellojen kutsuvan auttamaan. Anna sen kutsun muuttua meissä sovinnon teoiksi. Herra, armahda!

Jumala, joka kuuntelet ihmisiä, olemme kuulleet kirkonkellojen soivan kutsua rukoukseen. Omin voimin emme pysty ratkaisemaan maailman ongelmia. Herra, armahda!

Pyhä Jumala, sinä olet läpi vuosisatojen tehnyt ihmeitä kansojen historiassa ja yksityisten ihmisten elämässä. me pyydämme, tee ihmeesi myös nyt: Anna rauha, paranna haavat ja luo sovinto. Poikasi Jeesuksen Kristuksen, Vapahtajamme tähden.”

Ja me lauloimme Jaakko Löytyn kohta neljäkymmentä vuotta sitten kirjoitettujen sanojen myötä:

Nyt syleilyynsä synkät pilvet sulkevat./ Hukumme kysymyksiin pimeyden,/ jos yhtä matkaa emme käy, yön kulkijat,/ vain toinen toisiamme siunaten.

Meitä oli kirkossa ainoastaan kuusi ihmistä, mutta silti me rukoilimme yhdessä satojen veljien ja siskojen kanssa. Yhdessä niiden nokialaisten kanssa, jotka eivät lähteneet kirkkoon, mutta olivat kuulleet kirkonkellojen soiton, yhdessä niiden rukoukseen hiljentyneiden veljien ja siskojen kanssa, jotka viettivät rukoushetkeä sadoissa muissa Suomen ja Euroopan kirkoissa. Ja me rukoilimme yhdessä niiden Aleppon ihmisten kanssa, jotka surivat ja pelkäsivät ja olivat vailla toivoa. Meitä oli monta rukoilijaa, vaikka silmämme näkivät vain kuusi ihmistä.

Hyvyyden voiman ihmeellisestä suojasta me vielä lauloimme (virsi 600):

Suo, Herra, toivon kynttilöiden loistaa,/ tyyneksi, lämpimäksi liekki luo,/ valaiset pimeän, voit pelot poistaa,/ jää keskellemme, Kristus,/ rauha suo!

Oli hyvä rukoilla yhdessä, yhteydessä, joka on totta kaikkien rajojen ja seinien ohitsekin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.