05 huhti

Koskettavia kokemuksia kirkossa

Olin kirkossa kun Ukrainan sota oli ollut käynnissä neljättä päivää. Kirkon suojelevat seinät ja rukoukset yhdessä muiden seurakuntalaisten kanssa lievittivät järkytystäni ja ahdistustani. Vaikuttavaa oli, että monen muunkin askeleet olivat johtaneet kirkonmäelle.

Olin kirkossa kun Timo-papin johdolla toteutettiin Ukrainan tukikonsertti. Kirkko täyttyi eikä ohjelma pettänyt odotuksia. Ajatukset siirtyivät ukrainalaisten kärsimyksiin Minna-kanttorin aloittaessa konsertin Ukrainan kansallislaululla. Kuorojen ja Tomi-tangokuninkaallisen esitykset koskettivat ja yhteislaulussa oli voimaa.

Olin kirkossa kun kolme lapsikuorolaista Maarit-kanttorin äidillisessä ohjauksessa elävöitti messua. Lasten kirkkaat äänet ja esiintymisen ilo virkistivät mielen.

Olin kirkossa kirkkovaltuuston kokouksessa, joka oli Lauri Salmisen viimeinen kirkkoherran tehtävässä. Kohtaamiset kirkossa Laurin kanssa kuitenkin jatkuvat, kun hän kappalaisen tehtävässä astuu alttarille ja saarnastuoliin.

Olin kirkossa kun seurakunnan uudet työntekijät siunattiin tehtäviinsä. Tähän joukkoon kuului myös toistaiseksi kirkkoherran tehtävää hoitava Mikko Sulander, jonka saarnaa kuuntelemaan oli saapunut runsaslukuisesti seurakuntalaisia.

Olin kirkossa kun kastepuuhun kiinnitettiin lintuja ja kirkonpenkit täyttyivät rippikoululaisista. Seurakunnalla on tulevaisuus!

Pääsiäinen lähestyy ja kirkon ovet ovat auki seurakuntalaisille. Tule kokemaan sanan ja musiikin voima!

Rauhallista pääsiäisen aikaa!

Tuija Kiiskinen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Yksi kommentti kirjoitukseen: “Koskettavia kokemuksia kirkossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.