20 elo

Korona-ajatuksia

Valitkaa oikea tie ja kulkekaa sitä, niin löydätte rauhan.
Näin sanoin, mutta te vastasitte: ”Emme kulje!”
Minä asetin teidän turvaksenne myös vartiomiehiä
ja sanoin teille: Kuunnelkaa torven ääntä!
Mutta te vastasitte: ”Emme kuuntele!”
(Jer. 6: 17–18)

Tämän viikon Vanhan testamentin teksti profeetta Jeremian kirjasta 2500 vuoden takaa on suorastaan huvittavan ajankohtainen. Korona leviää taas, kun me emme jaksa tai viitsi tai halua pitää kiinni suosituksista liikkumisesta, etäisyyksistä, hygieniasta, maskeista ja muusta sellaisesta. Yleisönosastoissa näkyy jopa kirjoituksia, joissa kiukutellaan siitä, miksi meitä ei käsketä käyttäytymään niin kuin jokainen muutenkin tiedämme järkeväksi, vaaditaan valvontaa, pakottamista ja rangaistuksia.

Kummallista.

Jeremian aikana ja nyt oikea tie on olemassa ja minä ainakin jollain tavalla tunnistankin sen, mutta en minä kulje sitä tietä. Koronaohjeiden kanssa tai suhteessa Jumalaan. En tee niin kuin tiedän oikeaksi ja sitten vielä kiukuttelen siitä, ettei minua pakoteta toimimaan järkevämmin. Ja samalla haluan olla vapaa, päättää itse, vastata itsestäni itse. Suhteessa yhteiskunnan sääntöihin ja suhteessa Jumalaan.

Kummallinen minä.

Mahtaa Suomen hallitus ja THL ja muut instanssit huokailla meidän kanssamme. Mahtaa Jumalakin huokailla meidän kanssamme.

Timo Uotila, pastori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.