29 touko

Kalastajien verkko

Joka paikassa on pitkin kevättä puhuttu digiloikista. Seurakuntakin harppasi sellaisen hypyn, ettei olisi uskonut. Vaan löytyipäs voittaja sillekin. Ainakin nopeudessa. Nimittäin kesä. Ensin maisemassa alkoi olla utuinen vihreä sävy, sitten selkeämmin vihreitä pisteitä, hetkessä kaikkialla pelkkää vihreää.

Ei yhtä nopeasti, mutta kuitenkin, alkaa yhteiskuntakin avautua viruksen hellittäessä otettaan. Kaikki ei silti ehkä koskaan palaa samanlaiseksi, mitä oli ennen pandemiaa. Puhutaan uudesta normaalista.

Kesällä seurakunnassakin voidaan avata joitain toimintoja. Konfirmaatiomessuja lukuun ottamatta messut ovat avoimia turvallisuusmääräyksiä noudattaen, lakisääteiset rippikoulujen intensiivijaksot saadaan toteuttaa, kesätoimintoja lapsi- ja koululaisperheille järjestetään turvallisesti. Rinnalla jatkuvat videoidut messut, muut videoinnit ja muu sosiaalisen median toiminta (Facebook, Instagram, Twitter).

Mitä on seurakunnan uusi normaali? Saamamme palaute liikuttaa:

”Äiti ei ole kuntonsa vuoksi päässyt osallistumaan jumalanpalvelukseen vuosikausiin. Nyt katsomme joka sunnuntai YouTubesta jumalanpalveluksen kotikirkosta. Älkää vaan lopettako videointia!”

”Olen seurakunnan jäsen, mutta en muista olisinko koskaan osallistunut mihinkään toimintaan. Nyt seuraan joka viikko Facebook Liveä.”
(Seuraava Live 4.6. klo 18, vieraana Marko Linjala.)

”Seurakunnalla on valtavan lahjakasta porukkaa töissä. Vaikka minkälaista ja kaikenikäisille sopivaa materiaalia olette tuottaneet verkkoon.”

Verkkoon! Ei ole sattumaa, että Raamatussa puhutaan kalastajista ja verkoista. Vertauskuvallisesti se taipuu nyt seurakunnan uuteen normaaliin. Verkossa surffaileva seurakuntakin otetaan tosissaan.

”Simon Pietari meni veneeseen ja veti verkon maihin. Se oli täynnä isoja kaloja, mutta vaikka kaloja oli paljon – kaikkiaan sataviisikymmentäkolme – verkko ei revennyt.” Johannes 21:11.

Kuulumisiin ja näkemisiin.
Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.