19 joulu

Kamelin selässä Afganistanissa

Joulua vietetään niissä Lähi-idän maissa, joiden väestöstä merkittävä määrä on kristittyjä. Tällaisia ovat esim. Libanon ja Egypti. Sen sijaan persiankielisissä maissa, kuten Afganistan, Iran ja Tajikistan, ei näe yhtään joulukoristeita. Poikkeuksena ehkä tajikistanilaisten kristittyjen kodit, koska heitä ei vainota niin paljon kuin afganistanilaisia ja iranilaisia veljiä ja siskoja.

Yksi suosikkijoulumuistoni on lähetyskentältä 1970-luvulta. Asuin lapsena Afganistanissa. Kabulin kansainvälisen kirkon jäsenet pistivät pystyyn joulukuvaelman afgaaniystävillemme kirkon edustalle olevalle nurmialueelle. Minä olin yksi paimenista, jotka vartioivat oikeaa lammasta. Äitini esitti Mariaa ja oikea vastasyntynyt vauva esitti Jeesusta. Isäni oli yksi idän viisaista tietäjistä, jotka tulivat ratsastaen oikealla kamelilla!

Alla olevassa kuvassa istun isäni sylissä kamelin selässä.

Alkuperäinen teksti:

Christmas is celebrated in those Middle Eastern countries that have a significant Christian population (like Lebanon & Egypt) but in Persian speaking part of the world (Afghanistan, Iran & Tajikistan) you can’t see any Christmas decorations (except for perhaps in the Christian Tajiks’ homes as they are less persecuted than their Afghan & Iranian brothers & sisters).

One of my favourite Christmas memories is from the mission field in the 1970’s. I lived in Afghanistan as a child & the International church members in Kabul put on a Christmas pageant for our Afghan friends on the lawn in front of the church. I was one of the shepherds guarding the real sheep, my mother played the role of Mary, a real newborn child ”played” the role of Jesus & my father was one of the wise men who came in riding on a real camel!

Hyvää joulua toivottaa

Mikael Tunér, nimikkolähettimme

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.