09 joulu

Vanhaa ja uutta

Viime vuonna näihin aikoihin kirjoitin blogiartikkelin, jonka lopuksi toivoin, että saisimme koko seurakuntana huokaista ja asettua aloillemme. Noh, eihän se nyt ihan niin yksinkertaisesti mennyt, mutta sinne päin kuitenkin. Moni asia on asettunut hyvin paikoilleen ja valtuustokausi on lähtenyt hyvin käyntiin (samaa uskaltaisin toivoa valtion hallinnolta). Pääosin varmasti ollaan tyytyväisiä. Niin piispa Matti Repokin sanoi piispantarkastuksen yhteydessä.

Ja juuri, kun ollaan asetuttu näille sijoille, onkin alettava katsoa uutta kohti. Tilakysymykset leimaavat tulevaa vuotta. Millä tavalla seurakunnan tilakysymys ratkaistaan? Erilaisten vaihtoehtojen kartoittaminen on koko ajan käynnissä ja niiden pohjalta – uskon vahvasti – saadaan tehtyä hyvä ratkaisu.

Ennen tämän suuren kysymyksen ratkaisua vietämme joulua. Jouluun voi valmistautua ja sitä viettää monissa seurakunnan tilaisuuksissa. Yhteisöllisyys on osa joulua, siksi seurakunta kutsuu mukaan. Yhteisöllisyyttä voi kokea osallistumalla tapahtuman valmisteluun ja toteuttamiseen tai vaikka istumalla hiljaa omalla paikalla kirkon penkissä.

Olennaisinta on kaiken mullistava ilosanoma lapsesta, joka muutti kaiken.

Hyvää joulua ja riemullista uutta vuotta 2020 toivotellen Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.