18 marras

Seurakunta-arkea

Maanantaiaamu seurakunnassa on omanlaisensa muiden työpäivien joukossa. Kohtaamisissa työkavereiden kesken samoin kuin netin keskusteluissa palataan viikonlopun tapahtumiin ja samalla katsotaan kalenteria viikolla edessä olevien haasteiden osalta.

Afrikkalainen gospelmessu Sarastuksen ja Viljakkalagospelin ja lähetystyömme isona yhteisprojektina on omissa ajatuksissa, samoin monen keskustelun ja monen palautteen aiheena. Hieno projekti, monen ihmisen ison työn ja monen ihmisen osallistumisen myötä.

Ja samaan aikaan se oli vain yksi juttu monien muiden joukossa. Tottijärven kirkossa oli messu omine vastuunkantamisineen ja omine osallistumisineen ja kohtaamisineen. Nokian kirkon messussa oli hienoa musiikillista ja muuta vastuunkantamista, mukana sielläkin toista sataa ihmistä. Vauvakirkko Maatialan pappilassa palveli omaa joukkoaan arvokkaalla tavalla. Nuoret ohjaajineen olivat mukana isoilla Maata näkyvissä –festareilla Turussa 10 000 muun nuoren kanssa yhteisestä uskosta, yhteydestä ja musiikista iloitsemassa. Seitsemän lasta kastettiin, neljä vainajaa siunattiin – isoja, ainutlaatuisia ja ehdottoman tärkeitä asioita.

Ja nyt maanantaiaamuna lapset ja perheet kokoontuvat kerhoihinsa, iltapäivä ja ilta tuovat niiden lisäksi vastaan muita kokoontumisia erilaisille ja eri-ikäisille ihmisille samoin kuin hartaushetkiä niiden luona, jotka eivät pääse yhteisiin kokoontumisiin. Lasten isoa ja ihanaa Linnanjuhlat-tapahtumaa valmistellaan, tapaamisia sovitaan seuraavien kasteiden ja siunaamisten osalta, palavereja sovitaan muun muassa Kauneimpien joululaulujen suunnittelemiseksi, siivotaan tiloja viikonlopun jäljiltä, Kulmakiven vapaaehtoiset laittavat paikkoja kuntoon ennen ovien avautumista, omaa perustyötä tehdään taloustoimistossa ja kirkkoherranvirastossa, hautausmaalla… En minä tiedä ollenkaan kaikesta, mitä työntekijämme tekevät enkä sitäkään vähää siitä, mitä seurakuntalaiset tekevät kantaessaan omia vastuitaan ja kohdatessaan toisia ihmisiä, mutta sen tiedän, että paljon tehdään.

Tuo Afrikkalainen gospelmessu oli iso ja hieno juttu, mutta vielä paljon isompi ja hienompi juttu on seurakunta-arjen vahva kulku monella, monella tavalla koko ajan eteenpäin, koko ajan ihmisten rinnalla.

Timo Uotila, pastori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.