25 loka

Miten sinä voisit jakaa valoa?

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana Jaa #valoa –kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on saavuttaa keskusteluavun palveluja tarvitsevia nuoria aikuisia. Kaikkia kannustetaan mukaan valon jakamiseen niin livenä kuin somessa.

Itse nuorena aikuisena huomaan ympärilläni useita ikäviä asioita muiden ikäisteni keskuudessa. Loputonta kiusaamista, syrjäytymistä ja masennusta. Ihmettelen usein sitä, miksi näihin asioihin puuttuminen on niin kovin vaikeaa?

Keskustelin ruokapöydässä kollegani kanssa ja toiseen asiaan liittyen hän mainitsi hyvän huomion, joka meinaa helposti unohtua: ”Ihmiset vaativat, että pitäisi olla sitä, tätä ja tuota, mutta loppujen lopuksi kuka sen tekee, ellemme itse?” Yksinkertaisesti: asiat eivät muutu, ellei siihen itse puutu. Tarvitsemme ajatuksen siitä mitä me itse voisimme tehdä toisin, jotta tämä asia voisi olla paremmin. Ihmiset ovat kuin peilejä, matkimme helposti toisiamme ja otamme mallia muiden käytöksestä. Joten eiköhän oteta valoisa asenne ja jaetaan sitä eteenpäin. Peilitkin heijastavat valoa.

Kaisa Heiskanen, media-assistentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.