05 maalis

40 askelta pääsiäiseen

Tampereen ja ympäristöseurakuntien seurakuntavaaleista 2018 alkaneen laajemman yhteistyön seuraava askel on paaston ajan, tuhkakeskiviikosta palmusunnuntaihin, seurakunnan Facebook-sivulla esillä olevat kuvat ja sanat ilmastonmuutoksesta ja toivosta. 40 askelta pääsiäiseen -teema tarjoaa toivon näkökulmia ja voimaannuttavia sanoja kaikille niitä kaipaaville.

Ilmastonmuutoksen aiheuttama huoli ja hämmennys voi kyynistää. Se ei kuitenkaan nyt ihmiskuntaa auta. On uskallettava toivoa ja toimia. On nähtävä keinoja olla osa ratkaisua kuin osa ongelmaa.

Toivoa ja tapoja torjua ilmastonmuutosta etsitään muun muassa taiteesta, hidastamisesta ja luonnosta. Kuvia ja sanoja ovat tuottaneet eri seurakuntien työntekijät yhteiseen käyttöön. Aihetunnisteena ovat #Pääsiäinen ja #40askelta.

Ilmastonmuutos on läsnä myös kirkon valtakunnallisessa Ekopaasto-kampanjassa, jota vietetään 6.3.–20.4.

Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.