14 marras

#minunkirkkoni tarvitsee sinun äänesi

Ei tullut maakuntavaaleja, mutta äänestämään päästään silti. Tai osa meistä pääsee. Nokialaisista noin seitsemän kymmenestä yli 16-vuotiaasta eli 17 479 henkilöä.

Niin, satuitko tietämään, että seurakuntavaalit ovat ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa jo 16-vuotiaat saavat äänestää? Aika reilua ja nykyaikaista minusta.

Kuinka moni sitten äänestää? Nokialla edellisvaalien äänestysprosentti oli 15,7. Niin alhainen, että oikein huimaa sanoa se ääneen. Demokratian henki ei toteudu ja vaalien eteen tehty valtava työ tuntuu turhalta. Näiden vaalien ennakkoäänestys lupaa vielä huonompaa tulosta, hyvä, jos ylitetään 10 prosenttia. Trendi on sama, joskaan ei näin raju, koko maassa muutamaa poikkeuksellista paikkakuntaa lukuun ottamatta.

Seurakuntavaalien valtakunnallinen tunnus #minunkirkkoni haastaa tutkimaan kirkkoa ja seurakuntaa subjektiivisesti. Millainen on minun kirkkoni? Millaiseksi toivon minun seurakuntani? Kuka voisi tehdä seurakunnasta sellaisen kuin toivon sen olevan?

Minulle viimeiseen kysymykseen vastauksen antoi vaalikone. Valtaosa nokialaisista ehdokkaista on vastannut siihen. Ehkä sinäkin löydät sieltä ehdokkaasi jommankumman valitsijayhdistyksen listalta. Kuvallinen ehdokasluettelo löytyy seurakunnan vaalisivustolta.

Meidän kirkkomme paikallisesti on Nokian evankelisluterilainen seurakunta. Ja Nokian seurakunta tarvitsee sinun äänesi. Se tarvitsee sinun äänesi niin kuuluviin, että se osaa toimia sillä lailla kuin sinä haluaisit. Se tarvitsee sinun äänesi näissä vaaleissa, että valtuutetuiksi tulevat he, ketkä edustavat kaikkia Nokian seurakuntalaisia.

Jospa siis kuitenkin lähtisit liikkeelle sunnuntaina 18.11. Nokian kirkossa saa silloin äänestää klo 11.00–20.00. Kiitos jo ennakkoon äänestäneille, ja äänestäville.

#minunkirkkoni tarvitsee sinun äänesi, jotta se voi olla myös sinun kirkkosi.

 

Anu Heiskanen, tiedottaja

Kirjoitus on julkaistu myös Nokian Uutisten kolumnina 14.11.2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.