12 syys

#minunkirkkoni potee vaalikuumetta

Suomen seurakunnissa on melkoinen kuhina päällä. Seurakuntalainen ei sitä välttämättä huomaa, mutta ilman tätä kuhinaa, seurakuntalainen ei pääsisi äänestämään seurakuntavaaleissa 18.11. (ennakko 6.–10.11.).

Nyt sovitaan äänestyspaikoista, laaditaan erilaisia listoja, suunnitellaan valokuvauksia, hiotaan vaalilehteä, ollaan äärimmäisen tarkkoja, että kaikki vaadittava on oikealla tavalla toteutettu lähetettäväksi kirkkohallitukseen, valas-laskentajärjestelmään, ehdokaslistan taittajalle. Tässä nyt ihan muutaman mainitakseni.

On kokouksia, palavereita, puheluita – pitkiä ja pikaisia, mutta hyvin tarpeellisia. Tehdään vähän pitempää päivää, että saadaan kaikki pysymään aikataulussa, kun vaalit tulevat normaalin arkityön päälle.

Näin kuulukin olla. Tämä on hyvin mielekästä työtä. Demokratia ja tasa-arvo toteutuu. Meillä oikeus äänestää, kaikkialla sitä ei ole. Itselle se luontevasti kääntyy myös velvollisuudeksi. Koska saan ja pystyn, minun myös täytyy. Ja tähän ajatukseen toivoisin kaikkien meidän seurakunnan jäsenten liittyvän.

Olisi ihan huikeaa lähettää vaalien jälkeen mediatiedote: Nokian seurakunnan äänestysprosentti hämmästyttävän korkea.

Tehdään se!

 Anu Heiskanen, tiedottaja 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.