09 tammi

#rauha

Kirkon kasvatuksen teema vuosille 2018–2019 on #rauha. Rauha-teemavuodet starttaavat kirkon kasvatuksen ammattilaiset yhteen kokoavilla Kirkon kasvatuksen päivillä 9.–11.1.2018 Jyväskylän Paviljongissa. Siis parasta aikaa tätä kirjoittaessani Nokian seurakunnastakin osa kasvatuksen ammattilaisista varhaiskasvatuksen ja nuorisotyön sektorilta kirjautuvat neuvottelupäiville sisään.

Rauha on tärkeä aihe ja se yhdistää ja koskettaa kaikenikäisiä seurakuntalaisia. Rauha on myös rikas ja monipuolinen teema. Kirkon kasvatuksessa teemavuosien aikana käsitellään mm. koulurauhaa, somerauhaa, kotirauhaa ja rauhaa lähellä ja kaukana sekä vihapuhetta ja kunnioittavaa keskustelua. Asioita, joita sopisi käsitellä kaikessa toiminnassa.

Seurakunnassamme edellinen vuosi oli rauhaton. Alkaneena vuonna on luvassa edelleen muutoksia, mutta toivon, että kaikki sujuu rauhaisasti.

Ihanaa on, että seurakuntalaiset ovat kaikesta säätämisestä huolimatta löytäneet mukaan toimintoihin. Muutkin tilastot näyttävät plussaa, mutta jo pelkästään joulunajan tapahtumiin osallistui 11 000 seurakuntalaista. Yksitoistatuhatta!!! Se on paljon se. Kiitos ihmiset!

”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö”, sanoo Jeesus Kristus.

Toivottavasti Jyväskylässä on yhtä kaunis päivä kuin Nokialla tänään. Aurinko on paistanut koko päivän, viimeiset säteet näkyvät vielä työhuoneen ikkunasta.

Anu Heiskanen, tiedottaja

Kirkollisesta rauhantyöstä löytyy tietoa esimerkiksi Changemaker ja Rauhamaassa -sivustoilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.