04 joulu

Yhtäkkiä tullut adventti

Yllättikö ensimmäinen adventti sinut kuin talvi autoilijat? Tuliko se puun takaa puskista yllättäen ja pyytämättä kuin Annelin faksi? Minulle tuli. Jo pitkän aikaahan tässä on adventin(kin) asioiden kanssa tullut oltua tekemisissä, ja silti, silti se tuli yhtäkkiä. Adventti; ensimmäinen kynttilä ja tähti ikkunaan Itämaan tietäjiä varten.
Ja jos kerran ensimmäinen adventti on jo vietetty, hoosiannat kaikuneet kirkoissa ja Pappilan joulu korkattu, se tarkoittaa, että jouluaattoon on alle kolme viikkoa. Iik! Joulukortit, loput lahjat, ruuat ja kaikki! Eikun ei. Ei sittenkään hätää ja adventtisohjon kurjuutta vaan vapaus antaa joulun tulla. Mieluummin lakkaan hössöttämästä ja tarjoan itselleni rauhaa ja iloa.
Pappilan joulussa kuljetaan yhdessä adventti kerrallaan kohti suurta juhlaa. Vielä toisena ja kolmantena adventtina ovet ovat auki klo 11–15. Ensin syödään yhdessä riisipuuroa, pipareita ja glögiä, sitten on ohjelmaa. Kunkin sunnuntain ohjelma löytyy nettisivuilta tai facebookista. Joulun ajan jumalanpalveluksista, hartauksista ja muusta ohjelmasta voi lukea kausiesitteestä. Näitä luen ja valitsen mihin osallistun ja automatkojen tunnelmanluojaksi säädän autoradioon Jouluradio-kanavan.

Anu Heiskanen, tiedottaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.