30 joulu

Äläkä saata meitä kiusaukseen

Kun tänä aamuna luen uutisia ja analyysejä poliisin saamista tuomioista virka-aseman väärinkäyttämisestä ja huumerikoksista, rukoukseni on taas kerran tuttu: Äläkä saata meitä kiusaukseen!

Anna pysyä tässä elämässä sen verran pienellä paikalla, että kiusauksetkin pysyvät kohtuullisen pieninä. Anna vain sellaisia, jotka pystyy välttämään kohtuullisella ponnistelulla tai ainakin sellaisia, että niihin lankeaminen ei aiheuta ympärille kovin isoa pahaa. Vanhan testamentin viisas rukoili: ”Kahta minä sinulta pyydän – niin kauan kuin elän, älä niitä kiellä: pidä minusta kaukana vilppi ja valhe, älä anna köyhyyttä, älä rikkauttakaan. Anna ruokaa sen verran kuin tarvitsen.”

Anna sopiva toimeentulo, anna sopivan paljon ystäviä, anna sopivasti mahdollisuuksia vaikuttaa tämän maailman elämään – sopivasti, ei liikaa. Kovin paljon rahan, suosion tai vallan kanssa kiusaukset kasvaisivat enkä ole ollenkaan varma, selviäisinkö minä niiden kanssa.

Tämä elämä sopii minulle oikein hyvin, kiitos siitä! Vuosi kulkee loppuunsa, eiköhän sen aikana ollut aika sopivasti sopivia asioita. Monessa lankesin, mutta monelta kiusaukselta Isä meidän myös varjeli. Liian isoilta kiusauksilta aion pyytää varjelusta eteen päinkin, itseeni kun en uskalla kovin lujasti luottaa.

Timo Uotila

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.