03 loka

Lapsenlapsi

nipsuMinulla on onni ja etuoikeus olla Vaari kolmelle pienelle tytölle. Nuorin on ehtinyt vasta kahden viikon ikään. On kovin merkillistä katsoa vastasyntynyttä lasta. Käsittämätön hellyys ja rakkaus, samalla pakahduttava huoli siitä, miten pieni elämä saisi kasvaa turvassa. Kovin pieneksi tuntee ihminen itsensä, kun saa syliinsä kokonaisen elämän!

Kaikkein eniten olen maistellut ja ihmetellyt sitä, mitä pieni lapsenlapsi on opettanut minulle rakkauden olemuksesta. Tapasin vauvan ensimmäistä kertaa hänen ollessaan neljän päivän ikäinen, mutta silti olin rakastanut häntä jo pitkään – siitä lähtien, kun kuulin hänen olevan kasvamassa äitinsä vatsassa. Siis rakastaa ihmistä, jota ei tunne! Aika hienoa.

Nyt odotan isolla mielenkiinnolla, millaista ihmistä minä vastaisuudessa tulen rakastamaan. En tiedä, millaiseksi tytöksi hän kasvaa, mutta kovin varma olen siitä, että rakas ihminen hän tulee olemaan joka tapauksessa. Televisiosarjoissa rakkauden syntymiseksi tehdään järjestelyjä, juonitellaan ja suunnitellaan. Se ei ole totta. Rakkaus on ihme, eikä ihmeitä järjestetä, ne otetaan vastaan. Rakkaus on lahja eikä lahjoja ansaita, ne otetaan vastaan.

Jotain oma rakkauteni pieneen lapsenlapseen opettaa minulle myös Jumalan rakkaudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.